Om oss

NYTwarngrensmaleri_755px

Välkommen till Wärngrens Måleri AB!

Funderar du på att tapetsera om i ditt hem eller är det dags att måla om huset? Då har du kommit rätt!

Wärngrens Måleri i Uppsala tapetserar samt målar såväl in- som utvändigt efter önskemål. Vi har mångårig erfarenhet från branschen och antar både små och stora projekt.

Vi erbjuder hög kvalitet samt personlig service och arbetar efter dina önskemål och behov.

Historik

Wärngrens Måleri i Uppsala har anor och tradition sedan 30-talet. Företaget är därmed Uppsalas äldsta inom måleribranschen och drivs fortfarande i samma anda sedan det grundades.

John Wärngren (min gammelfarfar) startade företaget 1932 efter att ha gått som lärling hos en lokal målarmästare. Han började som enmansföretagare och anställde efter en tid två målare, Knutte och Fibban. Även hans son Bert började som lärling.

På den tiden kokade gammelfarmor färg och lim på vedspisen hemma och John cyklade till arbetsplatserna med färg, lim och verktyg i cykelkärran.

Bert Wärngren (min farfar) övertog företaget på 40-talet. Han övertog även cykeln och kärran medan farmor skötte färg- och limkokningen på spisen. Knutte och Fibban följde förstås också med.

Med tiden expanderade företaget och på 50-talet blev firman aktiebolag. Till slut hade han ett femtiotal anställda och var även ordförande i målarmästarföreningen. Hemligheten med framgången var hans förmåga att alltid se till så att arbetena blev utförda med högsta kvalitet, vilket resulterade i nöjda kunder.

Tom och Claes Wärngren (min far och farbror) fick ärva företaget på 80-talet efter att ha gått i lära hos sin far sedan 60-talet. Bert vakade över sitt livsverk och var fortfarande styrelseordförande i bolaget, men 1990 såldes företaget till Diös på grund av Berts tragiska bortgång.

Claes och Magnus Wärngren startade företaget på nytt i liten skala i samma fina anda som Wärngrens Måleri alltid haft.

År 2004 övertog jag, Stefan hela företaget – fortfarande med min farbror Claes som hjälp. Jag blev upplärd som traditionell lärling av både min far, farfar och farbror. Idag driver jag företaget på samma sätt som min far och farfar har lärt mig – högsta kvalitet ger nöjda kunder!

Sommaren 2013 blev Wärngrens Måleri en del av Nordisk Yta.

Kontakt